Početak KLS!

Prošlog meseca, novooformljeni tim KK Mladost Zemun na čelu sa trenerom Brankom Maksimovićem, je u okviru priprema za ovu sezonu gostovao u gradu Xiamen, u oblasti Fujian, u dalekoj Kini, gde su imali priliku da razmene košarkaška iskustva sa ekipom Liaoning iz pomenutog grada. Nakon ovog putovanja usledilo je prvo kolo Košarkaške lige Srbije, koja je startovala ove nedelje, u kom je naš tim nažalost izgubio od ekipe KK Dunav iz Starih Banovaca. U nastavku možete pročitati izveštaj sa ove utakmice. (IZVOR: KLS)

Dunav iz Starih Banovaca, na svom terenu, savladao je u prvom kolu Košarkaške lige Srbije ekipu Mladosti iz Zemuna rezultatom 88:80 (20:29, 32:12, 18:18, 18:21).

Publika u hali Park u Staroj Pazovi imala je priliku da uživa u odličnoj košarkaškoj predstavi. Gosti su mnogo bolje otvorili utakmicu i u prvih deset minuta stekli značajnu prednost, odličnom igrom, pre svega u napadu.

Domaći se bude u drugoj četvrtini i nošeni fantastičnom podrškom sa tribina prave neverovatnu seriju 20-1, kojom preokreću rezultat u svoju korist, pa je Dunav na poluvremenu vodio 52:41.

Zemuci ponovo bolje otvaraju poluvreme i smanjuju zaostatak na samo pet poena ali su košarkaši Dunava brzo uspeli da povećaju razliku, koju su sačuvali do kraja utakmice. Obe ekipe gostuju u drugom kolu, Dunav u Vršcu, a Mladost u Novom Sadu.

DUNAV: Nikolić Milan (11), Cvetković Minja, Kužeta Ognjen (8), Nikolić Nikša (6), Bolović Dejan, Mitrović Luka, Zorčić Lazar (14), Vuković Nikola (16), Popović Slobodan (11), Miljković Aleksandar (9), Klještan Željko (11), Stojanović Miloš (2).

MLADOST ADMIRAL:  Malbaša Branislav, Nešović Andrija (2), Babović Božidar (11), Drašković Andrija, Malidžan Vuk (10), Novaković Aleksa (16), Đorđević Kosta (9), Brkić Veljko (27), Antonijević Nikola, Zhao Xuxin, Jeković Bratislav (5), Mikavica Bogdan.

Čestitamo momcima iz KK Dunav na pobedi i sjajnoj igri, a našim momcima želimo bolji rezultat u narednom kolu sa ekipom Vojvodine!

(FOTO: KK Dunav – Stari Banovci)