Pobeda u meču sa Metalcem!

(IZVOR i FOTO: Sport 014)

Metalac – Mladost Admiral 73:78 (21:21, 16:24, 18:18, 18:15)

Prvu četvrtinu obeležila je izuzetno slaba, slobodno se može reći i neodgovorna odbrana Metalca, pa su gosti lako dolazili do poena, uglavnom ispod samog koša. Tek u završnici Valjevci su se uozbiljili i uspeli da anuliraju prednost rivala, koja je u jednom trenutku iznosila sedam poena.

Uz veliku energiju koju je doneo Danilo Ostojić, Metalac je bolje počeo drugu četvrtinu, ali i dalje nije bilo kontinuiteta u napadačkoj igri. Mladost dugo nije imala rešenje za zonu domaćina, koji to ipak nije u dovoljnoj meri iskoristio. Uz nekoliko kontri preko bivšeg Metalčevog beka Kužete, kao i trojkom još jednog bivšeg člana valjevskog kluba Kočovića uz zvuk sirene, Zemunci na poluvremenu imaju lepih 45:37.

Nastavili su Valjevci sa zonskom odbranom i u trećoj četvrtini, ali je proradio šut spolja košarkaša Mladosti. Uz dve nesportske lične greške koje su možda i prestrogo dosuđene domaćim košarkašima gosti nisu imali većih problema da dođu do dvocifrene prednosti. Na rafal Zemunaca van linije 6,75, nadovezalo se nekoliko početničkih grešaka domaćih igrača, pa je Mladost u jednom trenutku imala i 19 poena prednosti. Trgli su se Valjevci u završnici i poenima Brane Đukanovića uspeli da minus spuste na osam poena,

U rastrzanoj igri na obe strane na početku poslednje četvrtine bolje su se snašli košarkaši Metalca. Uspeli su Valjevci preko Vasića i Brane Đukanovića da priđu na samo dva poena zaostatka, ali je Mladost odgovorila trojkom Kočovića. Još jednom su domaći imali priključak, ali kod rezultata 76:73 nisu iskoristili dva napada, pa je Kočović sa linije slobodnih bacanja overio trijumf Zemunaca.

Najefikasniji kod Metalca bio je Brano Đukanović sa 22 poena, Vasić je imao 16 poena, 4 skoka i 6 asistencija, dok je Đukan Đukanović ostvario učinak od 11 poena i po 4 skoka i asistencije. Dujković je imao 7 poena i 10 skokova. Kod Mladosti Brkić je imao 16 poena i 11 skokova, Kočović 17 poena i 6 asistencija, a Bulatović 12 poena i 8 uhvaćenih lopti.

Kompletnu statistiku možete pogledati ovde.